hybrid learning - video link from home to the classroom
itslearning logo
En praktisk introduktion

Vad är 'hybrid learning'?

swedish-questions
Svaret till den andra frågan är ‘nej’.

Termerna ’hybrid learning’ eller ’blended learning’ används ofta synonymt, men de är inte desamma. Metodiken inom ’hybrid learning’ minskar tiden för ”stillasittande” avsevärt, i ett traditionellt klassrum och förskjuter mer av kursens eller ämnets innehåll och undervisning till att ske online.

Man kan se ’hydrid learning’ som en flexibel förlängning av blended learning. Online-material ersätter inte aktiviteter eller tid som sker ansikte mot ansikte i ett klassrum.

Vår kostnadsfria handbok för ’hybrid learning’ innehåller riktlinjer och tips om hur du kan skapa en plan för ’hybrid learning’ som passar era utbildningsbehov och implementera den.

'Hybrid Learning' i praktiken

I maj 2021 var vi värd för itsConvention, ett 3-dagars, globalt online-evenemang med utbildningsledare och itslearning-communityn, som handlade om ’hybrid learning’ och framtiden för utbildning efter Covid-19.

Vi fick lyssna på skolor och universitet från hela världen om hur de har implementerat ’hybrid learning’. Alla inspelningar från evenemanget finns samlat på en sida så att du kan ta del av till dem när det passar dig.

Huvudtalare var professor Sugata Mitra, en välkänd utbildningsteoretiker vars nuvarande arbete är fokuserat på internet och lärande. Han talade om framtiden för lärande, vad vi har lärt oss av att hålla i gång utbildning under en pandemi och hur utbildning kan förbättras. 

Hybridundervisning i praktiken

Att implementera 'hybrid learning'

Att ha en plan för 'hybrid learning' kommer att underlätta och säkerställa att fortsatt undervisning kan ske, trots störningar i den ”vanliga” undervisningssituationen. Vår kostnadfria guide har praktiska rekommendationer och tips utifrån lärdomar gjorda under 2020 års distansundervisning.

hybrid-learning-handbook-promo-se

Kostnadsfri handbok om 'hybrid learning'

Ladda ned handboken

Vad säger utbildarna…

"itslearning är med från början på läranderesan ända till slutet vid universitet i Köpenhamn"

Lasse Højer-Pedersen,
IT-projektledare

"Vi har nu startat det första centret för hybridundervisning i Turkiet och använder itslearning som huvudsaklig lärplattform"

Gökay Hamdi Şenel,
Utbildningstekniker, Bahçeşehir University Global Online (BAUGO)

"Planeringsverktyget i itslearning ger struktur och visar mina elever undervisningens vad, när och hur. Jag kan inte se mig själv arbeta utan det."

Kristin Ansnes Ravndal,
Lärare, gymnasieskolan Strand, Norge

Joel Smith, Rådgivare inom skolutvecklingsfrågor
Joel Smith, Rådgivare inom skolutvecklingsfrågor
Isle of Man har genomgått 3 nedstängningar sedan mars 2020 på grund av Coronapandemin, och de menar att ’hybrid learning’ är utbildningens framtid. 

Anpassa en policy för 'hybrid learning' med ert LMS

Klicka på bilden för att spela upp videon
Ett noggrant planerat och kommunicerat förfarande i kombination med lokala direktiv (i akuta situationer såsom en pandemi) kommer att göra en plan för ’hybrid learning’ mycket smidigare att genomföra. itslearning förenklar ’hybrid learning’ från den initiala planeringsfasen till själva genomförandet. Kursmaterial kan enkelt anpassas för lärandemålen. Det finns robusta verktyg för kommunikation och samarbete och fungerar på såväl stationära som mobila enheter.

I den här videon går produktägaren Bart van Kimmenade genom olika verktyg och funktioner i itslearning LMS som stöder ’hybrid learning’. Detta är baserat på användningsdata från mer än ett års distansundervisning.

Ta reda på mer om itslearning

Som er utbildningspartner kan itslearning hjälpa er att planera och implementera en dedikerad strategi för ’hybrid learning’ och som anpassas på olika sätt för alla utbildningsnivåer. För att se hur itslearning främjar undervisning och lärande, be oss om en demo.

itslearning-logo-1
itslearning AB, Djäknegatan 4, 211 35 Malmö, Sverige
© 2021 itslearning. All rights reserved.