hybridioppiminen - videolinkki kotoa luokkahuoneeseen
itslearning logo
HYÖDYLLINEN OPAS

Mitä on hybridi oppiminen?

Mitä on hybridi oppiminen? Eikö se ole sama kuin monimuoto-oppiminen?
Vastaus toiseen kysymykseen on ‘Ei’.

Käsitteitä ‘hybridi oppiminen’ ja ‘monimuoto-oppiminen’ käytetään usein vaihtoehtoisesti, mutta ne eivät ole sama asia. Hybridi oppiminen -lähestymistapana vähentää reilusti perinteisessä oppimisympäristössä, pulpetin ääressä, vietettyä aikaa ja vie opetusta ja kurssien järjestämistä enemmän verkkoon.

Samalla monimuoto-opetuksessa verkkomateriaalit eivät korvaa luokassa kasvotusten vietettyä aikaa. Hybridi-oppimisen voi ajatella monimuoto-oppimisen joustavana laajennuksena.

Ilmainen itslearningin hybridioppimisen käsikirja sisältää ohjeita ja vinkkejä siitä, miten voit ottaa käyttöösi omiin koulutustarpeisiisi sopivia hybridioppimisen ohjeita.

Hybridioppimista käytännössä

Toukokuussa 2021, järjestimme globaalin, 3-päiväisen itsConvention-verkkotapahtuman, ja mukana oli opetusalan johtajia sekä itslearning-yhteisö keskustelemassa hybridioppimisesta ja opetuksen tulevaisuudesta pandemian jälkeen.
 
Kuulimme kouluista ja yliopistoista eri puolilta maailmaa, kuinka niissä  on toteutettu hybridioppimista. Olemme koonneet esityksien tallenteet yhteen nettisivulle, ja voit katsoa niitä edelleen sopivalla hetkellä.
 
Tapahtuman pääesiintyjänä oli professori Sugata Mitra, tunnettu koulutusteoreetikko, jonka nykyinen tutkimus keskittyy Internettiin ja oppimiseen. Sugata Mitra puhui oppimisen tulevaisuudesta, siitä, mitä olemme oppineet pitämällä opetusta käynnissä pandemian aikana ja kuinka voimme parantaa opetusta. Lue blogikirjoituksesta yhteenveto hänen esityksestään.
hybrid-learning-in-practice-2

Ota käyttöön hybridioppimisen ohjeet

Hybridioppimisen ohjeet varmistavat oppimisen jatkumisen, jos säännölliseen luokkahuoneoppimiseen liittyy häiriöitä. Ilmaisessa oppaassamme (saatavana englanniksi, ruotsiksi, suomeksi, hollanniksi, ranskaksi ja saksaksi) on käteviä suosituksia, jotka perustuvat viime vuonna 2020  etäopetuksesta saatuihin kokemuksiin.

hybrid-learning-handbook-promo-fin-1

Ilmainen hybridioppimisen opas

hybridioppimisen opas

Saatavana suomen, ruotsin, englannin, hollannin, ranskan ja saksan kielisenä.

Mitä opetusalan asiantuntijat sanovat...

"itslearning on Kööpenhaminan yliopistolla tapahtuvan oppimisen matkan alku ja loppu" 

Lasse Højer-Pedersen,
IT, Projektinjohtaja                  Københavns Professionshøjskole

"Me olemme kehittäneet ensimmäisen hybridi-oppimisen opetus-keskuksen Turkissa, ja käytämme itslearningin LMS:ää ensisijaisena oppimisympäristönä.”

Gökay Hamdi Şenel,
Opetusteknologian asiantuntija  Bahçeşehir University Global Online (BAUGO)

"itslearningin suunnitelma tarjoaa oppijoille rakenteen, järjestyksen ja laajuuden. En näe itseäni työskentelevän ilman sitä."

Kristin Ansnes Ravndal,
Yläasteen opettaja                                              Strand Upper Secondary School, Norway

joel-smith-itslearning
Joel Smith, koulujen kehittämiskonsultti Mansaarella (UK)
Mansaarella (UK) on  selviydytty kolmesta pandemiasta johtuvasta liikkumisrajoituksesta maaliskuun 2020 jälkeen..  Mansaarella uskotaan, että hybridi oppiminen kuuluu opetukseen tulevaisuudessa. Voit lukea oheisen Joel Smithin kirjoittaman blogin koulujen parannuksista (eng.) ja siitä miksi Mansaarella kannatetaan hybridioppimista.

Yhdistä hybridioppiminen sähköiseen oppimisympäristöön

Klikkaa kuvaa, niin video tulee esiin.
Huolellisesti suunniteltu oppimisprosessi sekä sen tiedottaminen niin oppijoille kuin huoltajille (hätätilanteissa, kuten pandemia) tekevät
etäopetuksen paljon sujuvampaa. Kurssimateriaalit, jotka voidaan helposti sovittaa oppimistavoitteisiin, vankat viestintä- ja yhteistyövälineet sekä liikkuvuuden vapaus -  itslearning auttaa opettajaa toteuttamaan etäopetusta intuitiivisilla, helpoilla työnkuluilla.

Linkistä löydät videotallenteen, jossa Product Owner Bart van Kimmenade käy läpi useita itslearningin oppimisympäristön työkaluja ja ominaisuuksia, jotka tukevat hybridioppimista.

Tutustu lisää itslearningin LMS:än

Koulutuskumppanina itslearning voi auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan räätälöidyn hybridioppimisen ohjeiston, joka sopii mukautetusti kaikille koulutusasteille. Pyydä meiltä esittely/demo, jotta näet, miten itslearning edistää opettamista ja oppimista.

itslearning-logo-1
itslearning Finland, Urho Kekkosenkatu 4-6 E, 00100 Helsinki, Finland
© 2021 itslearning. Kaikki oikeudet pidätetään.